Paras porkkanakeitto

Spread the love

Perheemme lempiporkkanakeiton ohje on muutaman vuoden takaa Viini-lehdestä. Samaisesta lehdestä on jäänyt useampikin ohje käyttöön – reseptit on sopivan summittaisesti esitetty, joten raaka-aineiden määrät voi päätellä itse:). Porkkanaisen sosekeiton päälle lisätään säväyttävä ”salaatti”, joka tekee perusporkkanakeitosta juhlavamman. Voici la recette de ma soupe de carotte favorite. Préparez ”la salade” avec du saumon fumé à froid, des crevettes, des échalottes finement hachés, de la crème fraîche et d’une pomme également finement hachée en cubes. Préparez la soupe de carotte avec quelques échalotes sautées, salez et poivrez. Ajoutez la salade à l’assiette avec la soupe.

Paras porkkanakeitto #FinnishDesign L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta blogeuse finlandaise @KPohjanvirta Soupe aux carottes #Viinilehti
Porkkanakeitto valmistui Fiskarsin uudessa Hard Face -kattilassa*. Se on suunniteltu kovaan käyttöön, tumma ulkokuori tuo uutta ilmettä, lasikansi on silikonireunainen. Padan voi pestä astianpesukoneessa, uunissa se kestää 150°. J’ai préparé ma soupe dans la nouvelle casserole ”Hard Face” de Fiskars. 

Kotoisasta porkkanakeitosta juhlavampi versio

Keiton pohja on porkkanainen sosekeitto, joka valmistetaan porkkanoista, salottisipulista, vedestä (+suola ja pippuri, halutessaan voi raastaa mukaan myös hitusen inkivääriä). Valmiiseen keittoon lisätään lautasen keskelle keko ”salaattia”, johon on koottu kylmäsavulohta, katkarapuja, salottisipulia, crème fraîchea ja hienoiksi kuutioiksi pilkottua omenaa. Juuri omena antaa keitolle erityisen säväyksen, lohen savun maku sopii siihen myös ihanasti. On tärkeää, että sipuli on juuri salottisipulia, sen maku on herkempi kuin keltasipulin.

Paras porkkanakeitto #FinnishDesign L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta blogeuse finlandaise @KPohjanvirta Soupe aux carottes #Viinilehti
Salottisipuli, omena, kylmäsavulohi, katkaravut ja crème fraîche antavat erityisen vivahteen porkkanakeitolle. Les echalots, les pommes, le saumon fumé à froid, les crevettes et la crème fraîche donnent du goût pour la soupe.
Paras porkkanakeitto #FinnishDesign L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta blogeuse finlandaise @KPohjanvirta Soupe aux carottes #Viinilehti
Lämpimään keittoon lisätty ”salaatti” säväyttää. La velouté de carotte se mange avec une salade de pomme, de crevettes et de saumon fumé.
Paras porkkanakeitto #FinnishDesign L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta blogeuse finlandaise @KPohjanvirta Soupe aux carottes #Viinilehti
Myös herkulliset kalakeitot on keitetty Fiskarsin uudessa kattilassa. La nouvelle casserole a déjà été bien utile.

@KPohjanvirta #lilous

*Pata saatu Fiskarsilta. Uusi Hard Face -mallisto on kaupoissa elokuussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *