Pain au chocolat

Spread the love

Suklaa-croissantinakin tunnettu pain au chocolat oli opiskeluaikojen ihana ranskalainen välipala. Tein La pâtisserie-kirjan (Kaisa Leino & Terhi Toivonen) ohjeen mukaan oranais-leivonnaisia ja lopusta taikinasta syntyi puolihuolimattomasti pain au chocolat – leivonnaisia. Kohotettu lehtitaikina vaati vuorokauden kohotuksen. J’ai fait pour la première fois des pain au chocolat et des oranais. Qu’est que c’était bon – j’ai hâte de recommencer, tel était le succès de ma patisserie cette fois :).

Pain au chocolat L I L O U's #lilous #painauchocolat #patisserie #kotikeittiö #leivonta #macuisine
Oranais leivonnaiset ovat saaneet nimensä algerialaiskaupunki Oranista. Täytteenä on vaniljakastiketta aprikoosin puolikkaiden välissä. Valmiit leivonnaiset sivellään aprikoosihillolla ja päälle ripotellaan tomusokeria.

Kohotettu lehtitaikina:

7,7 dl vehnäjauhoja

0,7 dl sokeria

25 g tuorehiivaa

1,5 dl maitoa

1,5 dl vettä

Kaikki ylläolevat ainekset laitetaan yleiskoneen kulhoon ja niitä sekoitetaan taikinakoukulla 5 minuuttia pienellä nopeudella ja 5 minuuttia kovemmalla tai kunnes taikina on irronnut kulhon reunoista. Taikinan annetaan kohota vuorokauden jääkaapissa.

250 g voita kaulitaan viiden millimetrin paksuiseksi suorakaiteeksi ja taikina taitellaan voin päälle. Kun taikina on levännyt vähintään puoli tuntia jääkaapissa, se kaulitaan pituussuunnassa ja taitellaan kolmeen osaan. Taikina laitetaan taas jääkaappiin ja kauliminen toistetaan, mutta tällä kertaa taittelu tehdään neljään osaan.

Puolet taikinasta kaulitaan noin 5 mm paksuiseksi ja leikataan kuudeksi suorakaiteeksi ja täytetään. Paistoaika 15-20 min 180°.

Pain au chocolat L I L O U's #lilous #painauchocolat #patisserie #kotikeittiö #leivonta #macuisine
Teen paljon erilaisia pasteijoita, mutta käytän niihin nopeatekoista ja rasvattomampaa taikinaa. Lehtevä kohotettu taikina on voin ansiosta todella herkullinen. Leivonnaiset voidellaan kananmunalla ennen uuniin laittoa.
Pain au chocolat L I L O U's #lilous #painauchocolat #patisserie #kotikeittiö #leivonta #macuisine
Täytteen vaniljakastikkeeseen lämmitetään 4 dl maitoa vaniljauutteen ja vaniljasokerin kanssa. Neljän keltuaisen kanssa vaahdotetaan 1 dl sokeria (laitan yleens vähän vähemmän) ja 4 rkl maizenaa. Puolet lämpimästä maidosta sekoitetaan munaseokseen, joka kaadetaan takaisin kattilaan. Seoksen annetaan kiehahtaa koko ajan sekoittaen kunnes siitä tulee riittävän kiinteää.
Pain au chocolat L I L O U's #lilous #painauchocolat #patisserie #kotikeittiö #leivonta #macuisine
Nämä leivonnaiset katosivat sen siliän tien. Pätkä tummaa suklaata laitetaan taikinan sisään, annetaan kohota puoli tuntia ennen uuniin laittoa. Parasta oli taas opetella uutta keittiössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *