Yksi parhaista asioista, joita Ranska on minulle antanut, ovat mansikkatarteletit. Niitä on täytynyt opetella valmistamaan, koska Helsingissä vain yksi leipomo valmisti niitä aidolla reseptillä. Koostumus omissani alkaa olla jo lähellä alkuperäistä. Sadesään vastapainoksi etsin mansikoita saadakseni edes teeskenneltyä kesän makua!
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl leivinmargariinia
0,5 – 1 dl sokeria
1 kananmuna
hieman vaniljauutetta
Paistetaan 15-20 min. / 200 C, pienissä metallivuoissa tai yhdessä isossa.
Crème Anglaise
4 dl maitoa
vaniljaa
4 keltuaista
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maizenaa
Vanilja ja maito kuumennetaan miedolla lämmöllä. Erillisessä astiassa vatkataan keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, joukkoon lisätään jauhot ja maizena. Puolet maidosta kaadetaan munaseokseen ja sekoitetaan hyvin, tämä seos kaadetaan lopun maidon sekaan kattilaan ja kuumennetaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike on kiinteää. Kreemi vatkataan sileäksi ennen kuin se levitetään paistetun pohjan päälle. Lopuksi koristellaan tuoreilla mansikoilla. Joskus laitan tarteletteihin vielä hyytelösokerilla kiilteen tai sivelen mansikat sulatetulla aprikoosihillolla. Yli jäävistä valkuaisista teen marengin.
Une des choses les plus belles que la France m’a donnée ce sont les tartelettes aux fraises! Merci! J’ai dû apprendre à les fabriquer moi-même, parce qu’à Helsinki il n’y avait qu’un pâtissier, qui en vendait telles que je les aime. Il est bien sûr Français:). La pâte doit être croustillante, la crème anglaise parfaite, et les fraises fraîches.
@KPohjanvirta #lilous