Sitruunapiirakka

Teen silloin tällöin viikonlopuksi sitruuna-marenkipiirakkaa. Olen lisännyt alkuperäisohjeeseen reilusti enemmän sitruunanmehua, sillä haluan mausta intensiivisen. Makea marenki kyllä tasoittaa hapokkuutta sopivasti. Lisäksi hilloan luomusitruunoiden kuoret koristeeksi ja makua antamaan. Testasimme pariisilaiskonditorian sitruunaleivoksen, eikä se saanut perheeltä yhtä hyviä arvioita kuin kotitekoinen sitruunatorttu.

Sitruunapiirakka L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta Helsinki lifestyle #paris #visitparis
Pariisilaisboulangerien sitruunaleivos ei ollut tyttöjen arvioden mukaan riittävän sitruunainen ja pohja oli liian kova.

Pohjan valmistan tutulla piirakkaohjeella.

  • Kattilassa kiehautetaan 3 dl vettä, 3 keltuaista, 0,75 dl sokeria, 2 rkl leivinmargariinia, 4 rkl maizenaa, 3-4 (suurehkon) sitruunan mehu sekä 1 sitruunan kuori
  • Kaikki ainekset sekoitetaan ja kuumennetaan koko ajan sekoittaen, annetaan kiehua pari minuuttia
  • Marenkipäälliseen 3 valkuaista ja 1 dl sokeria vatkataan vaahdoksi
  • Sitruunatäyte ja marenki levitetään piirakkapohjalle ja laitetaan uuniin 5-10 minuutiksi, jotta marenki tummenee
  • Jäähdytetään ja nautitaan kylmänä

Dans l’évaluation de mes filles la tartelette au citron meringuée faite à la maison a eu plus de points que cette tarte au citron d’une boulangerie parisienne. Le goût du citron doit être intense. J’aime utiliser des zestes de citrons confits pour la décoration. La dégustation est parfaite le lendemain de la préparation.

@KPohjanvirta #lilous

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *