Kun juhlitaan..

Spread the love

.. täytyy tarjoilujen olla kunnossa, muutoin on turha vaivata vieraita taloon! Tuskin mikään on kiusallisempaa, kuin joutua kekkereille, joissa ateriointi ei kunnioita kutsuttuja ja juhlan aihetta. Siksi on kivaa, että perhejuhliin saamme tarjoilut hoidettua helposti yhteisellä työnjaolla. Kun veljeni kanssa hommailimme ruuat yhteisiin juhliin, oli menu seuraava:

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi blogeuse finlandaise Kaisa Pohjanvirta #ruoka

Alkupala: Siikaleivät, piparjuuri-kylmäsavulohirullat, parmesantuulihatut

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi blogeuse finlandaise Kaisa Pohjanvirta #ruoka #parmesantuulihatut #piparjuuri-kylmäsavulohirullat #siikaleivät
Siikatartar saaristolaisleivällä ja makoisalla punasipulilla on jo klassikkoherkku, kylmäsavulohirullat piparjuurivaahdolla ovat AH, uusi suosikkini ja tuulihatut komppaavat kala-alkupaloja. On commençait le repas avec le tartar de lavaret, le saumon fumé à la mousse de raifort et les choux au parmesan..

Alkukeitto: kermainen tomaattikeitto

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #tomaattikeitto #perho
Maukas kermainen tomaattikeitto toisena ruokalajina.. Après on mange la soupe au tomate crémeuse.

Pääruoka: Paahtopaisti/ahvenfileet béarnaise-kastikkeella, vihreitä papuja ja juuressalaatti

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #béarnaise #ahvenfile
Béarnaise-kastike sopii sekä kalan että lihan kanssa. La perche se marie bien avec la sauce béarnaise, les haricots verts et la salade de betterave.
Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #paahtopaisti #béarnaise
Paahtopaisti toisena pääruokavaihtoehtona. Le rôti de boeuf.

Välissä: Sitrussorbetti

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #sitruunasorbetti #sorbetdecitron
Sitruunasorbetti saa makunsa viiden suuren sitruunan mehusta, hillottu sitruunan kuori korostaa makua. Ei turhan vaivan väärti, sillä tässä vaiheessa ateriaa se aidosti keventää ja puhdistaa makuja. Le sorbet au citron refraîchit au milieu du repas.

Juustolautanen: St. Marcellin, Corsu Vecchiu, St. Agur, kotitekoiset tillinäkkärit ja pihlajanmarjahyytelö

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #juustot #Wanhakauppahalli #juustokauppa
Juustolautasella on ranskalaisia maisemia: Saint Marcellin Lyonista, Corsu Vecchiu Korsikalta ja Saint Agur Auvergnesta. Kauppahalli on osoite näille juustoille, seuraksi sopii oma pihlajanmarjahyytelöLes fromages St. Agur, St. Marcellin et Corsu Vecchiu se degustent avec de la gelée de sorbier.

Kahvi ja kakkumestarin taidonnäyte:

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #Kakkugalleria #mustaviinimarjamousse #brownie

Kun juhlitaan.. L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi #Helsinki Kaisa Pohjanvirta #ruoka #Kakkugalleria #mustaviinimarjamousse #brownie

Jyrki-mieheni bravuurina ovat kakut, joita hän on tehnyt sekä tytärtemme ristiäisiin että synttäreille. Suklaabrowniepohjan kanssa marjamousse on täyteläinen yhdistelmä, jota ei tarvita suurta annosta.. paitsi jos tyttäriltä kysytään.. J’ai préparé ce menu avec mon frère et mon mari s’est occupé du gâteau dont la base est un brownie et la mousse est faite de groseilles. 

 

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *