Tarte tatin – suuri ranskalainen keittokirja

Spread the love

Sain vihdoin käsiini Prisca Leclercin Tarte Tatin -keittokirjan. Todella kauniiseen kirjaan on mukava uppoutua fiilistelemään ranskalaisen keittiön makuja ja tunnelmia. Monet tutut reseptit löytyvät kirjasta ja syksyn aikana tehtailemiini juurespatoihin ja -keittoihin tuli vaihtelua, kun kokeilimme kirjan resepteistä nopean aurajuustopastan. Se teki kauppansa koko perheelle. J’ai adoré le livre de cuisine Tarte tatin – le grand livre de la cuisine française de Prisca Leclerc. Les photos sont super-belles, j’aimerais bien qu’il y ait une photo de tous les repas! On peut déguster les beaux plats juste en lisant les recettes. J’aurais voulu continuer à apprendre encore plus et trouver les atmosphères françaises de Leclerc.

Tarte Tatin - suuri ranskalainen keittokirja L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta Prisca Leclerc Cosypublishing
Tarte tatin – ruokakirjan houkuttelevien kuvien siivittämänä voi matkustaa ranskalaisiin makuihin. Ainoa miinus, jonka kirjalle annan, ovat reseptit, joissa ei ole kuvaa ruokalajista. Nämä reseptit tuppaavat ruokakirjoissa jäämään vaille huomiota, kun ruokaa ei voi visualisoida. Lisäksi à:n aksentti on kirjassa väärin päin. (Luin vähän aikaa sitten kasan suomalaisia ja ruotsalaisia sisustus- ja ruokalehtiä. Oli kumma juttu, että jokaisessa ruotsalaislehdessä à oli aina kirjattu oikein, suomalaisissa vain harvoissa poikkeustapauksissa oikoluku oli osunut à:n kohdalla oikeaan. Oma ranskanikaan ei ole mitään Flaubertia, mutta tämä toistuva erhe voisi jo lehdistössä korjaantua!) Le livre de Prisca Leclerc capture bien les saveurs de la cuisine française. 
Miksi Pariisi, pourquoi Paris L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta Helsinki lifestyle rue Daguerre #paris
Pariisislaistorit ovat suosikkipaikkojani. À Paris j’ai hâte de retrouver les marchés: je préfère le marché bio de Boulevard Raspail, le marché Ponclet et le marché d’Aligre.
Ylistys tomaatille! Paljon makua vähällä vaivalla.
Tuoreet, hyvät raaka-aineet innostavat kokkaamaan. Les ingrédients simples dans la cuisine.
Tarte Tatin - suuri ranskalainen keittokirja L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta Prisca Leclerc Cosypublishing
Aurajuustokastike tagliatellelle syntyy erittäin helposti: pari valkosipulinkynttä kuullotetaan pannulla, lisätään kerma, pippuria ja murennettua aurajuustoa. Mausteeksi tuoretta timjamia tai rosmariinia. Meillä on jäljellä parvekkeella villiintynyt rosmariinipensas, josta laitoin mukaan pienen oksan. En halunnut mausta liian vallitsevaa ja rosmariini antoikin hienostuneen kaiun kastikkeeseen. J’ai essayé les tagliatelles au fromage bleu. La recette est facile et bon: on fait cuire deux gousses d’ail dans une poêle avec de la crème et du poivre et on ajoute du fromage bleu. (Du thym ou du romarin). On  sert la sauce avec les tagliatelles.

@KPohjanvirta #lilous

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *