Runebergin tortut

Spread the love

Runeberginpäivän herkuista vastaa mieheni Jyrki. Tällä reseptillä valmistuvat tortut, joilla hän hemmottelee perheensä naisväkeä:

Runebergin tortut L I L O U 's #lilous lifestyle Kaisa Pohjanvirta ohje 5. helmikuuta Johan Ludvig Runeberg #visitPorvoo
5. helmikuuta saadaan taas nauttia näistä leivonnaisista.
  • 200 grammaa margariinia ja 2 dl sokeria vatkataan vaahdoksi
  • 2 kananmunaa lisätään yksi kerrallaan
  • Lisätään 2 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhoja, 2 dl manteleita ja 2 dl piparinmuruja (parasta olisi, kun olisi joulusta jääneitä ruispipareita)
  • Lopuksi lisätään 3/4 dl kermaa

Taikina jaetaan muffinivuokiin, keskelle torttua painetaan syvennys, johon lisätään vadelmahilloa. Paistetaan 200° uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

  • Kostutusliemeksi kiehautetaan 2 dl vettä, 1/2 dl sokeria, 2-3 rkl rommia tai punssi (meillä laitetaan rommiaromia, jotta leivonnaiset ovat kaikille sopivia).
  • Lientä levitetään sudilla torttujen pintaan
  • Tomusokeriin lisätään sen verran vettä, että saadaan notkea kuorrute, jota sipaistaan rinkulaksi vadelmahillon ympärille.

@KPohjanvirta #lilous

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.