Runeberginpäivän herkuista vastaa mieheni Jyrki. Tällä reseptillä valmistuvat tortut, joilla hän hemmottelee perheensä naisväkeä:
- 200 grammaa margariinia ja 2 dl sokeria vatkataan vaahdoksi
- 2 kananmunaa lisätään yksi kerrallaan
- Lisätään 2 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhoja, 2 dl manteleita ja 2 dl piparinmuruja (parasta olisi, kun olisi joulusta jääneitä ruispipareita)
- Lopuksi lisätään 3/4 dl kermaa
Taikina jaetaan muffinivuokiin, keskelle torttua painetaan syvennys, johon lisätään vadelmahilloa. Paistetaan 200° uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
- Kostutusliemeksi kiehautetaan 2 dl vettä, 1/2 dl sokeria, 2-3 rkl rommia tai punssi (meillä laitetaan rommiaromia, jotta leivonnaiset ovat kaikille sopivia).
- Lientä levitetään sudilla torttujen pintaan
- Tomusokeriin lisätään sen verran vettä, että saadaan notkea kuorrute, jota sipaistaan rinkulaksi vadelmahillon ympärille.
@KPohjanvirta #lilous