Tarte au chocolat…!

Spread the love

Tässä on suklaatorttu, joka ei voi mennä pieleen ja josta ei ole kuulunut valituksia:) Pohjan valmistan samaan tapaan kuin mansikkatarteleteissa: mansikkatarteletit-nam/, mutta käytän pitkulaista metallivuokaa. Siitä on helppoa leikata annospaloja. Täytteeseen tulee 150 g tummaa suklaata ja 150 g voita, jotka sulatetaan vesihauteessa. Ota kulho pois kattilan päältä ja vatkaa mukaan 4 munaa yksi kerrallaan, 1 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoja. Täytä valmiiksi paistettu pohja suklaamassalla ja paista 180 C:ssa noin 20 minuuttia, mieluiten niin, että täyte jää hieman löysäksi.

Olen nähnyt ohjetta myös ilman sokeria ja jauhoja, mutta sitä en ole vielä kokeillut. Käyttämäni sokerin määrä on riippunut suklaan laadusta; välillä olen laittanut sitä tätä ohjetta vähemmän, noin 0,5 dl. Ensi kerralla lisään pohjaankin kaakaojauhoja.

#lilous Cartier-Bresson Finnish National Gallery L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi blogeuse finlandaise Kaisa Pohjanvirta #mode #Helsinki @KPohjanvirta #suklaatorttu
Suklaatortun koostumus on parhaimmillaan hieman lämpimänä; päälle ripotellaan kaakaojauhetta. Tout va bien, quand il y a du chocolat à l’assiette.

Tarte au chocolat simple, rapide et délicieuse. Préparez la pâte sablée et faites la cuire. Après, faites fondre le chocolat et le beurre au bain-marie (150 g de chacun) et hors du feu ajoutez 4 oeufs un à un, 1 dl de sucre et 1 dl de farine. Mélanger jusqu’à obtenir une pâte bien homogène. Verser cette préparation sur la pâte sablée. Enfournez 20 minutes à 180 C et dégustez la tiède. 

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *