Kevennetty kevätruokavalio saa välillä kyytiä, kun elämää täytyy ilahduttaa suklaisella jälkiruualla. Eikö Kyllikki Villa sanonutkin, että jälkiruuat menevät pumpuliksi sydämen ympärille? Tällä helpolla suklaafondantilla voi juhlistaa viikonlopun ateriaa, pakastevadelmat tai -mansikat soseutetaan kastikkeeksi, mukaan hippunen tomusokeria. Le fondant au chocolat est facile, je le prépare parfois pour les repas de weekend. Surtout en hiver on a besoin de se reconforter. Je le sers avec le coulis de fraise ou framboise.
- 120 g tummaa suklaata sulatetaan vesihauteessa
- lisätään 85 g huoneenlämpöistä voita ja sekoitetaan
- lisätään kaksi kananmunaa
- sekoitetaaan toisessa kulhossa 2/3 dl sokeria ja kaksi keltuaista
- sekoitetaan kaikki ainekset yhteen ja lisätään 3,5 rkl jauhoja
- kaadetaan seos neljään voideltuun ja tomusokeroituun keraamiseen vuokaan
- vuoat laitetaan pakastimeen yön yli
- paistetaan 200°/noin 12 min. niin että sisus jää juoksevaksi/tsekkaa vaikka hammastikulla
Faites fondre 120 g de chocolat au bain-marie; ajouter 85 g de beurre et melangez. Ajouter deux oeufs. Dans un autre saladier, fouettez deux jaunes d’oeufs avec 2/3 dl de sucre; incorporer tous les ingrédients et ajoutez encore 3,5 cuillères de soupe de farine et verser la préparation dans quatre ramequins beurrés et sucrés. On laisse les fondants au congélateur pour la nuit. Cuire 200°/12 min, pour qu’ils restent coulant à l’intérieur.
@KPohjanvirta #lilous