Mieheni sanoi tuoneensa minulle kukkia. Tämä ei ole ihan tavallista ja kyllä naurattikin, kun edessäni oli kimppu artisokkia, jotka kuuluvat lempivihanneksiini. Kun sitten lueskelin artisokkaohjeita, selvisi, että kasvi sisältää runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kuituja.
Tätä ohdakkeen sukuista kasvia keitellään puolesta tunnista neljäänkymmeneen minuuttiin suolalla ja sitruunalla maustetussa vedesä. Varsi katkaistaan käsin eikä veitsellä. Suomujen tyvi syödään vinegretteen dipattuna ja lopuksi, ah, niin ihanan makoisa sydän, joka täytyy puhdistaa sitä peittävästä ”parrasta”.
Mon mari m’avait dit qu’il m’apportera des fleurs – ce qu’il ne fait pas très souvent. Il m’a offert ”un bouquet” des artichauts:)!!! C’est un des légumes que j’adore. J’ai appris qu’il y en a beaucoup de vitamines, de fibres et un fort pouvoir antioxydant. Bonne pour la santé et le goût est f-a-b-o-u-l-e-u-x!
@KPohjanvirta #lilous