Tämän puolukkapiiraan ohje on kiertänyt Lantliv Mat & vin -lehdestä äitini kautta suosikkeihimme. Kardemumma tuo pikantin lisän piiraaseen, tärkeää on valmistaa pohja tehosekottimella käyttäen kylmää voita. Piiraan voi tehdä myös mustikasta, kuten lehden alkuperäisohjeessa. J’ai adoré cette tarte aux airelles rouges, que ma mère nous avait préparée. J’ai demandé la recette et je l’ai préparée aussi moi-même: la pâte est croutillante et délicieuse avec de la cardamome. Le goût de la tarte est délicat.
Pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 2 tl morttelissa hienonnettua kardemummaa
- 150 g jääkaappikylmää voita
- Yllämainitut ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa
- lisätään 2 kananmunankeltuaista ja annetaan taikinan levätä jääkaapissa puoli tuntia
- Pohjaa esipaistetaan 200°/10-15 min.
Täytteeseen puolukoita ja puolukkahilloa sekä piparimuoteilla tehtyjä kuvioita taikinasta, uuniin vielä noin vartiksi.
@KPohjanvirta #lilous