Kastikeharjoituksia

Spread the love

Tiettyjen ruokalajien valmistusta tulee lykättyä aivan turhaan. Minulla näitä ovat olleet mm. tuulihatut ja jotkut kastikkeet. Mutta sitten kun niiden makuun pääsee, ei malttaisi olla kokeilematta niitä tuossa tuokiossa uudelleen. Tällä kertaa listalla on ollut kalafondi, jota olen pakastanut ja valmistanut sitten kalakastikkeeksi. J’ai hésité longtemps avant d’essayer de préparer le fond de poisson. Un demi kg d’arêtes me suffirait de faire ce fond délicieux. Verser dans une casserole un oignon, des carottes, une branche de céleri, du fenouil et du poivre, de l’eau. Ajouter les arêtes et faire bouillir pendant 20 minutes. J’ai préparé une sauce en ajoutant du purée de tomate et de la crème.

Kastikeharjoituksia L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise Kaisa Pohjanvirta #kalakastike #äyriäiskastike #food
Kalakastike perunamuusin ja savukalan kanssa on kevätviikonlopun suosikkiruoka. Toinen kastikkeiden kestosuosikki on béarnaise.
  • Vaalean kalan perkeistä ja ruodoista saa makoisan liemen
  • Ensin kuullotetaan sipulia, porkkanaa, fenkolia, selleriä, (meillä oli tillinvarsia, jotka sopivat hyvin mukaan myös) ja lisätään mieluiten vaalean kalan ruodot ja perkeet ja noin litra vettä.
  • Keitellään 20 minuuttia ja sitten siivilöidään
  • Fondia voi pakastaa keittojen ja kastikkeiden pohjaksi

Tein fondista kalakastikkeen. Lisäsin tähän pohjaan tomaattipyrettä ja annoin porista kasaan, sitten lisäsin puoli purnukallista kermaa. Välillä lisään mukaan myös isoja katkarapuja.

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *