Béarnaise-kastike

Spread the love

Tykkään liikaakin kaikenlaisista kastikkeista, béarnaisea valmistan usein kalan kanssa. Erityisen hyvin se sopii savukalan kaveriksi. Valmistaminen on paljon helpompaa kuin joskus aikaisemmin kuvittelin, parhaimmillaan kastike juhlistaa aterian niin lihan kuin kalankin kanssa. J’adore les sauces et je prépare la béarnaise avec les poissons, je l’aime bien avec les poissons fumés. La préparation est plus facile que je croyais.

Béarnaise-kastike L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #juhlaetiketti

Béarnaise-kastike L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #juhlaetiketti

Béarnaise-kastike L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #juhlaetiketti
Kattilassa kiehautetaan ensin 5 rkl viinietikkaa, pari rkl vettä, pilkottu salottisipuli ja pari kokonaista pippuria, jotta nesteestä jää jäljelle noin puolet. Neste siivilöidään vesihauteessa olevaan metallikulhoon. Mukaan vispataan neljä munankeltuaista yksi kerrallaan ja kastikkeen sakeutuessa lisätään 100 g voita vesihauteen ulkopuolella. (Ohjeessani on kirjastettua voita, itse nakkailen vain huoneenlämpöiset kuutiot yksitellen vispaten mukaan). Lopuksi maustan sitruunankuorella, kuivatulla rakuunalla ja (suolalla).

 

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *