Juslin Maunula: ”Toivomme, että töissämme on taianomainen tunnelma”

Spread the love

Juslin Maunulan suunnittelijat Laura Juslin-Pallasmaa ja Lilli Maunula kertovat yhteistyöstään. He luovat uniikkeja maailmoja, joissa parhaimmat viimeistelytekniikat kohtaavat mietityn materiaali- ja värimaailman. Juslin Maunula mallistoja tehdään yksi vuodessa ja installaatiot vaatteiden taustana toistavat kokoelmien maailmaa. Suomessa Juslin Maunulan tuotteita on saatavissa TRE:sta.

Juslin-Maunula: "Toivomme, että töissämme on taianomainen tunnelma" L I L O U 's #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #juslinmaunula #prehelsinki "FinnishFashion #Helsinki
Lilli Maunula ja Laura Juslin-Pallasmaa.

”Yhteistyömme alkoi todella soljuvasti””

Juslin Maunula suunnittelijakaksikko aloittaa mallistojensa tekemisen taustoittamisella. Aluksi heillä voi olla mukana monta teemaa, useita elementtejä, joista osa tippuu suunnittelun edetessä kokonaan pois. Karsiminen on molemmille luontainen työskentelytapa ja toiselta saa rohkaisua ratkaisujen tekemiseen. ”Vahvuutemme on erilaisuudessamme. Lauralla on syvällinen osaaminen materiaaleista ja minulla konseptuaalinen, kokonaisvaltainen lähestyminen suunnitteluun.” Lilli Maunula kertoo. Hän on opiskellut arkkitehdiksi Suomessa ja työskenteli muodin parissa Lontoossa. Maunula oli pitkään haaveillut työstä, jossa voisi yhdistää arkkitehtuurin muotiin. Monien arkkitehtien muotikokeilut hän kokee väkinäisiksi, sillä niistä puuttuu muodillinen elementti.

Molemmat kertovat, että yhteistyö lähti todella helposti käyntiin. Tarkoituksena oli tehdä yksi yhteinen projekti, mutta se sujuikin niin soljuvasti, että he perustivat yhdessä Juslin ja Maunula yrityksen.

”Meille on tärkeää olla työn touhussa.. piirretään ja ommellaan”, Juslin kertoo. He tekevät paljon kokeiluja, jotta ideoiden toimiminen nähdään käytännössä. Uuteen mallistoon on tulossa eripaksuisia ja -kuosisia nahkoja, myös käärme- ja krokokuosisina. Yhteistyö on muokannut oman muotokielen. Ulkopuolelta katsottuna Juslin Maunulan linjassa on modernia kirkkautta. Heidän tyylinsä näyttäytyy taiturimaisena materiaalien käsittelynä ja rohkeasti uudenlaisena linjana. Suunnittelijoille itselle oma tyyli tuntuu jälkikäteen selkeältä ja ulkopuolisten lausunnot ovat vahvistaneet omaa näkemystä. ”V Magazinen toimittaja sanoi, että tietenkin me teemme juuri näin ja Minttu Vesala sanoi, että meillä on oma maailmamme.”

Juslin-Maunula: "Toivomme, että töissämme on taianomainen tunnelma" L I L O U 's #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #juslinmaunula #prehelsinki "FinnishFashion #Helsinki
Pre Helsinki Housen installaatiossa kuplamuovi oli malliston ilakoiva materiaali. Le film à bulles était le matériel principal de la collection Juslin Maunula à Pre Helsinki House.

”Haluamme luoda käytettäviä vaatteita ja elämyksiä”

Juslin Maunulan mallistot kertovat jatkuvaa tarinaa: seuraavaan kokoelmaan viedään aina joitakin elementtejä edellisestä. Suunnittelijat käyttävät vaatteiden taustana installaatioita, joilla on malliston kanssa sama teema.

Muodin tahti ja kulutushuuma ahdistavat suunnittelijoita. Siksikin he haluavat keskittyä tekemään viimeiseen asti mietittyä muotoilua itse määritelemällään tahdilla. Tuotteiden laatu on huippua, joten ne suunnitellaan pitkään käyttöön. Juslin ja Maunula ovat nähneet eri trendien ja kuumien brändien nousuja, itse he tuntevat voivansa keskittyä omaan tekemiseensä. On miellyttävää asua Suomessa, jossa muotialalle ei ole samaa tunkua kuin Pariisissa tai Lontoossa.  Aasiassa Juslin-Maunulalla on agentti, ja he ovat saaneet Kiinassa uskomattoman vastaanoton. Tarkoituksena onkin kasvattaa myyntiä. He eivät aloittaessaan kuvitelleetkaan elävänsä pelkällä tuotemyynnillä, vaan tekevät suunnittelutyötä myös muille.

Pyrimme aina näyttämään uudelta, sillä kärryiltä ei saa tipahtaa”

Juslin-Maunula: "Toivomme, että töissämme on taianomainen tunnelma" L I L O U 's #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #juslinmaunula #prehelsinki "FinnishFashion #Helsinki
Kurkistusta tulevaan. Oma muotokieli ja värien taidokas, omintakeinen käyttö näkyvät Juslin-Maunula -mallistossa. Sneak peek pour la nouvelle collection: le design de Juslin Maunula est courageusement unique. Il y de la finesse dans les couleurs.

Juslin Maunula esittelee mallistoaan Pariisissa 28.9. osoitteessa 1, rue Frédéric Bastiat, 75008 Paris. Hanne Jurmu, Saara Lepokorpi ja Aamu Salo osallistuvat myös tapahtumaan. Yhdessä Pre Helsingin kanssa tekeminen mahdollistaa asioita, jotka eivät olisi yksittäiselle suunnittelijalle mahdollisia.

Juslin-Maunula: "Toivomme, että töissämme on taianomainen tunnelma" L I L O U 's #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #juslinmaunula #prehelsinki "FinnishFashion #Helsinki
Laura Juslin-Pallasmaalle luksusta on vapaus poissa toimistoympäristöstä, mieluiten merellä, Lilli Maunulalle aika. Pour Laura Juslin-Pallasmaa le luxe c’est la libérté, préférablement à la mer, pour Lilli Maunula le temps.

Les designers Juslin-Maunula sont en train de préparer leur nouvelle collection. Et j’ai hâte de voir ce qu’elles ont fabriqué cette fois. Lilli Maunula raconte que leur collaboration est récompensante parce que les deux designers sont tellement différentes. Maunula est architecte et son approche au design est conceptuelle et Laura Juslin connaît profondément les matériaux. Les expérimentations avec les matériaux rendent le travail de Juslin Maunula intrigant et unique. Il y a aussi la notion de jeu, des éléments captivants et irréels dans le style de Juslin Maunula. Elles présentent leur travail avec des installations qui parlent le même langage que les vêtements. Elles ont vu des tendances et des marques branchées aller et venir et elles veulent se concentrer à leur propre travail – elles ne font qu’ une collection par an. ”Nous voulons présenter des univers magiques” raconte le duo. 

Juslin Maunula présenteront leur collection à Paris le 28 septembre dans l’adresse 1, rue Frédéric Bastiat et on peut trouver leurs produits à l’Institut Finlandais jusqu’au fin d’octobre. 

 

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *