Sisustusväreistä

Spread the love

Pimeän, harmaan vuodenajan vastapainona janoan kotiin värien räiskyntää entistä enemmän. Koska rakastan kaikkia värejä, olen jonkinasteisen harmonian säilyttämiseksi rajannut siniset pois sisustuksestamme. Myös ruuassa, kukissa ja vaatteissa värit ovat minulle tärkeitä.

Sisustusväreistä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #decoration #sisustus #värit #chanel
Energiaa voimaväreistä!

Sisustusmuisto Normandiasta

Vietin Liloun ikäisenä eli kymmenvuotiaana kesää Ranskassa. Äitini kavereiden kartanossa oli päärakennuksen yläkerrassa kylpyhuone, jossa ammeen ja isojen ikkunoiden lisäksi oli paksu tummankeltainen kokolattiamatto. Olen kiertänyt ja kaartanut tätä sisustusmuistoa koko syksyn ja nyt pääsen toteuttamaan sitä makuuhuoneemme muutoksessa: värimallien tutkiminen on ihanaa puuhaa! Siniharmaa seinän sävy on tuttu Rohmerin Täysikuu Pariisissa -leffasta, (jossa iki-ihana Fabrice Luchini näyttelee). Keltainen sametti on etsinnän alla, pellavalakanat on ostettu jo pari vuotta sitten Pariisista.

Riihimäen lasi Tamara Aladin #lilous
Eri materiaaleissa värit hohtavat eri tavoin. Pellavassa ja sametissa ne kertautuvat intensiivisinä, lasi heijastaa valon lävitseen ja värit näyttäytyvät eri vuorokauden aikoina erilaisia.
Sisustusväreistä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #decoration #sisustus #värit #chanel
Sisustuksen suunnittelu on puoli voittoa ja vieläpä erityisen hauskaa puuhaa. Siniharmaakin on päässyt nyt mukaan värileikkiin.

Iloa ja harmoniaa

Lastenhuoneiden seinät on maalattu keltaisiksi; ne näyttävät talvella lämpimiltä ja ovat kesällä kuin pelkkää aurinkoa, kun aamun valo kultaa ne hehkuviksi. Välillä harmittelen, että kaikkia värejä ei voi tuoda kotiin, jotta jonkinlainen harmonia säilyy. Kirkkaanvihreään eteiskäytäväämme kyllästyttyäni maalasimme sen vaalemmaksi, nyt mieheni haikailee sen perään. Värejä riittää edelleen tauluissa, tekstiileissä, kukissa ja ruuissa.

Sisustusväreistä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #decoration #sisustus #värit #chanel

Heinäkuun hetki L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta blogeuse finlandaise @KPohjanvirta
Kukista löytyy inspiraatiota ja ilakointia.

Tyylejä on loputtomasta, mutta makuja kahta: hyvää ja huonoa

On kiva käydä visiitillä erilaisissa kodeissa. Toiset rakentavat tunnelman hienovaraisesti, toisaalla runsaus vie voiton. Mieheni kommentoi juuri näkemäänsä asuntoa, jossa kirjoista, tauluista ja murretuista väreistä ei ole puutetta, että sellaista kotia ei katalogeista löydy. Oma tyyli on rakennettu trendeistä piittaamatta. Kaipaankin kokovalkoisissa sisustuksissa rohkeutta ja persoonallisuutta, aivan samaan tapaan kuin pukeutumisessa voisi ottaa enemmän riskejä.

Kesäinen pavlova L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #ruoka #food #cuisine #pavlova

Kausivihannesten väripasta
Värit ruuassa!

Je ne comprends pas la décoration sans couleurs. Le style presque monochrome n’a pas été juste de passage parce que ça fait des années et des années que les blogs et les magazines de décor finlandais répètent cette tendance. Je m’enivre des couleurs, je dois me limiter à ne pas choisir tous les tons du monde. Les fleurs et la nourriture m’inspirent avec les couleurs de la nature. Les livres font partie de la décoration réussie.

Joie de vivre, elämänilo, lifestyle, Kaisa Pohjanvirta, #lilous, sisustus, décoration, taide, Art, ruoka, cuisine, muoti, mode, #Helsinki

Vaihtuvatko nämä sisustuslehdistä kerätyt kliseet trendien myötä iloisempaan tulitukseen?

   • ”Olen väriallergikko”
   • ”Perheen lapsi saa valita jouluksi yhden harmaan joulukoristeen.”
   • ”Riisuin [sisustussuunnitelmasta] värit.”
   • ”Sohvatyynyjen värit löydettiin sohvan yläpuolelle sijoitetusta taulusta.”

 

@KPohjanvirta #lilous

2 vastausta artikkeliin “Sisustusväreistä”

 1. Ihan samoja tuntemuksia. Tarvitsemme värejä, muttemme uskalla ympäröidä niillä itseämme. Seinät ovat vitivalkoiset (ettei vaan kyllästy) ja sisustuslehtien sohvat ovat vitivalkoisia (ei todellista). Mitä me oikein pelkäämme?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *