Viikon herkuttelut

Spread the love

Nautimme Ranskasta tuotua aprikoosinektaria, joka on ihanan täyteläisen makuista. Tätä täytyisi valmistaa itse. Kokeilin myös pientä erää eclaireja, joiden maku oli hyvä, mutta kärsimättömän valmistajan käsissä ulkonäkö ei ihan priimaa!

Viikon herkuttelut L I L O U ' s #lilous lifestyle Helsinki Kaisa Pohjanvirta @KPohjanvirta
Kylmänä tarjoiltava aprikoosinektari maistuu aperitiivinä tai aamupalalla. Le nectar d’abricot pour l’apéritif ou pour le petit déjeuner.

Suklaaeclairit:

Tuulihattutaikinaan 75 g vehnäjauhoja

1 ja 1/4 dl maitoa

50 g kuutioitua voita

suolaa

2 rkl sokeria

2 kananmunaa

Vesi, voi, suola ja sokeri kuumennetaan kiehuvaksi kattilassa. Kaikki jauhot lisätään poissa levyltä.

Sekoitetaan taikinaa levyllä kunnes koostumus on tasainen ja taikinasta muodostuu pallo.

Lisätään munat yksi kerrallaan.

Pursota pellille lyhyitä tankoja, paista n. 30 minuuttia 180 C:ssa.

Täytekreemin tein mansikkatartelettien crème anglaisen ohjeen mukaisesti, mutta lisäsin kaakaojauhetta mukaan.

Kuorrutteeseen sulatin 75 g suklaata, johon oli lisätty 0,5 dl kermaa.

En pursottanut täytettä tuulihattujen sisään, vaan leikkasin ne reilusti kahtia ja laitoin täytteen lusikalla.

Ensimmäisistä eclaireistäni ei tullut kovin kauniita. Pas les plus beaux: mes premiers éclairs. Paris L I L O U ' s #lilous helsinkiläinen lifestyleblogi blogeuse finlandaise Kaisa Pohjanvirta #mode #Helsinki @KPohjanvirta
Ensimmäisistä eclaireistäni ei tullut kovin kauniita. Pas les plus beaux: mes premiers éclairs.

J’ai apporté du nectar d’abricot de Paris – on n’ en trouve pas en Finlande. Ce goût rare est donc luxurieux et même la couleur est sublime! J’ai essayé des éclairs, qui n’ont pas fini d’être beaux, mais délicieux quand même..

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.