“Tää on nyt vaan tällasta”

Viikonloppuni kuluvat lähes kokonaan kotikyökissä. Tänä viikonloppuna on valmistunut savusilakkapateeta, purjokeittoa, lohipiirasta briossikuoressa ja kakku on tuloillaan. Olen oppinut lähipiirin hyviä ruuanlaittajia seuratessa, että omia keitoksiaan ei tule vähätellä. Siksipä sanonkin, että kylläpä ensi kertaa valmistettu savusilakkapatee onnistuikin hyvin! Dès que le week-end arrive je suis dans ma cuisine. Pour cette fin de la semaine j’ai préparé pour la premiére fois du paté de hareng de la Baltique fumé – et c’était encore plus facile et delicieux que j’avais pensé.

"Tää on nyt vaan tällasta" L I L O U 's #lilous lifestyle savusilakkapaté #tenonluonnontuote #pinoafoods #kotikeittiö #macuisine #food paté de hareng de la Baltique fumé
Kalatiskillä oli niin herkullisen näköisiä, kultakylkisiä savusilakoita, että piti soittaa äidiltä ohje ja kokeilla pateeta näistä maistuvista kaloista. Pikkelöin kukkakaalia alkupalan seuraksi, Pinoafoodsin kyssäkaalin versot ja rosépippurit maustoivat myös annosta. // Le paté de hareng de la Baltique fumé a un goût unique et delicat – j’ai préparé des légumes marinés avec le paté.

Patee neljälle:

  • 500 g savusilakoita
  • 100 g crème fraîchea
  • 2 rkl itse valmistettua majoneesia
  • pieni purkki tomaattipyrettä
  • pippuria
  • 3 liivatelehteä

Suurin työvaihe on kalafileiden erottelu. Sitten raaka-aineet sekoitetaan sauvasekottimella. (Olin tehnyt pienen määrän pikamajoneesia, josta loput käytin tartar-kastikkeeksi toisella aterialla). Liivate lisätään viimeiseksi pienessä määrässä kuumaa vettä ja vuoat laitetaan kylmään kunnes pateet ovat jähmettyneet. Tästä määrästä tulee 4:lle hengelle, ensi kerralla teen tupla-annoksen, sen verran maukasta patee oli.

"Tää on nyt vaan tällasta" L I L O U 's #lilous lifestyle savusilakkapaté #tenonluonnontuote #pinoafoods #kotikeittiö #macuisine #food paté de hareng de la Baltique fumé
Viikonloppuaamut alkavat jo aikaisin keittiössä. // Je commence mes journées tôt le week-end.
"Tää on nyt vaan tällasta" L I L O U 's #lilous lifestyle savusilakkapaté #tenonluonnontuote #pinoafoods #kotikeittiö #macuisine #food paté de hareng de la Baltique fumé
Porohampurilaisen liha oli hankittu nuorgamilaiselta porotuottajalta REKO-lähiruokaringin kautta. Savupororouheesta olen tehnyt perheelle myös piiraita. // Des hamburgers de renne: le producteur vient de Laponie et ma famille a bien adore cette viande, j’ai préparé aussi des quiches du renne fumé.
"Tää on nyt vaan tällasta" L I L O U 's #lilous lifestyle savusilakkapaté #tenonluonnontuote #pinoafoods #kotikeittiö #macuisine #food paté de hareng de la Baltique fumé
Sitruunaposset – überhelppo ja maukas jälkkäri. // Mousse au citron, j’aime bien les desserts faciles!


Please follow and like us:
error0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *