Suklaapiiras

Spread the love

Täyteläistä suklaapiirasta riittää pienikin pala jälkiruoaksi. En keksinyt heti käyttöä Pariisista ostamalleni kastanjatahnalle. Lisäsin sitä suklaapiiraaseen ja kastanja lisäsi mehevyyttä, makua tuli häivähdys. Pohjana käytin murotaikinaa, johon olin lisännyt makeuttamatonta kaakaojauhetta. Teen usein pohjia valmiiksi pakastimeen – niin viikonlopun ruoanlaitto on nopeampaa. Valmistan pohjan metallisessa vuoassa, pohja saa olla mielellään mahdollisimman ohut.

Suklaapiiras L I L O U ' s #lilous kotikeittiö #faitmaison #tarteletteauchocolat
Kastanjatahna on jo itsessään makeaa, joten kannattaa testata omaan makuun sopiva määrä. Minusta jälkiruoka ei saa olla liian sokerista, jotta maut pysyvät balanssissa.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Esipaista pohjaa 10-15 minuuttia.
  • Sulata 150 g tummaa suklaata vesihauteessa (lisään usein myös hieman maitosuklaata ja suklaata voi olla 200 g), lisää 150 g voita paloiteltuna (laitan vain 100 g). Kun suklaa ja voi ovat sulaneet lisää halutessasi kastanjatahna.
  • Vatkaa toisessa kulhossa 4 munaa, 100 g sokeria ja lisää ruokalusikallinen jauhoja
  • Sekoita suklaaseos kananmunaseokseen.
  • Kaada seos kypsyneen pohjan päälle ja laita uuniin noin 20 minuutiksi. Kypsymisajan kanssa saa olla tarkkana, sillä piiras on parempaa, kun sitä ei paista aivan läpi. Hammastikun kanssa saa vartioida viime hetkillä, että kypsyysaste ei mene yli!
  • Jäähdytä piiras ja leikkaa tarjolle ohuina viipaleina, sirottele päälle makeuttamatonta kaakaojauhetta.
Suklaapiiras L I L O U ' s #lilous kotikeittiö #faitmaison #tarteletteauchocolat
Käytän monissa leivonnaisissa paljon vähemmän sokeria kuin alkuperäisissä ohjeissa neuvotaan. Tämä suklaapiiras oli sopivan mehevää, tosin sen olisi voinut jättää vieläkin asteen pehmeämmäksi. Paistamisen viimeiset hetket ovat tarkkoja, jottei leipomuksesta tule liian kuivaa.

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *