Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä

posted in: Helsinki, Lifestyle, Ruoka - Cuisine | 2

Tämä vuonna Silja viettää 60-vuotisjuhlaansa. Matti Jämsenin orkestroimana ovat Siljan keittiöpäälliköt koonneet menun, jossa perinteiset maut tarjoillaan modernissa muodossa. Rinnalle on valittu Château Carsinin viinejä, joista viinitilallinen Juha Berglund kertoi eloisasti pressin kutsuaterialla. Menu on tarjolla huhtikuun alusta vuoden loppuun. 

Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #silja60 #suomi100 Matti Jämsen Tallink Silja Juha Berglund Château Carsin Bordeaux
Alkupalana riimiporoa Sallasta ja marinoituja kasviksia. Juomana Müllheimer Sonnenlay Riesling Zeppelin, Max Ferdinand Richter, Mosel.
Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #silja60 #suomi100 Matti Jämsen Tallink Silja Juha Berglund Château Carsin Bordeaux
Kauden sieniä ja rakuunaa tarjoillaan avoraviolissa: tämä oli yksi ehdottomista suosikeistani menussa. Juomana Rouge de Carsin ”En Magnum”, Château Carsin, Bordeaux. Juha Berglund, joka on Château Carsinin viinien valmistaja. kertoi sienen olevan yksi parhaita makuja viinin kanssa, sillä se saa muut maut esiin.
Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #silja60 #suomi100 Matti Jämsen Tallink Silja Juha Berglund Château Carsin Bordeaux
Juha Berglund jakoi viinitietoutta ja kaskuja Château Carsinin valmistusvaiheista.
Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #silja60 #suomi100 Matti Jämsen Tallink Silja Juha Berglund Château Carsin Bordeaux
Kuhaa Walewskassa on perunaa ja katkarapuja. Juomana L’Étiquette Grise ”Suomi 100”, Château Carsin, Bordeaux.
Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #silja60 Matti Jämsen Tallink Silja Juha Berglund Château Carsin Bordeaux
Siljan laivojen keittiömestarit ovat loihtineet juhlamenun yhdessä niin, että maut sopivat toisiinsa. Vaihtoehtoinen toinen pääruoka on Oskarin leike vasikasta, hummeria ja parsaa. Kaverina Château Carsinin ”Suomi 100” Cuvée Noir.
Siljan 60-vuotisjuhlamenun maut ammentavat perinteestä L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #silja60 #suomi100 Matti Jämsen Tallink Silja Juha Berglund Château Carsin Bordeaux
Aterian takuumakea huipennus on Tarte Tatin, jonka kanssa on vaniljajäätelöä. Juomana Liuqoreaux, Château Carsin, Cadillac.

 

@KPohjanvirta #lilous

 

Please follow and like us:
0
Follow Kaisa:

Valokeilassani ovat ihmiset taiteessa, muodissa ja yrittäjyydessä. Rakastan yksityiskohtia ja mieluisinta minulle on kuvan ja sanan yhdistäminen. Huomioithan, että kuvieni käyttö ilman korvausta on no-go! J'aime les gens, les détails et combiner les images avec les mots.

Latest posts from

2 Responses

  1. SARI SALORANTA

    Aah, miten herkullisia ja kauniita kuvia jälleen!

    • Kiitos Sari! Herkullista ja kaunista ruokaa oli. Ihailen näitä nykykokkeja, jotka tekevät niin upeita annoksia.

Leave a Reply