Ruokaperinteissäni on jäljellä jotain karjalaisista sukujuurista: pääsiäispasha ja kaalipiirakat. Jätän voin pois pashaohjeesta saadakseni koostumuksesta kevyempää. Oikein rentouttavaa ja letkeää pääsiäisen aikaa kaikille!!! (Nihkeähenkisen siivoustuokion jälkeen voin istua kirjaamaan tulevien päivien menut. Lilou on toivonut Rotonden sitruskastikkeista kalaa ja crème brûléetä, isosiskonsa tempuraa.)
Le pasha, ce dessert d’origine russe est fait du fromage blanc, de la crème, du beurre et des jaunes d’oeufs. Les raisins secs, le jus de citron et le zeste d’orange lui donnent du goût. Joyeux Pâques!
Pashan ohje:
- 1/2 kg rahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 2 dl vatkattua kuohukermaa
- (100 g sulatettua voita)
- vaniljaa, sitruunamehua, hillottua appelsiinin kuorta, rusinoita
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan vuorokaudeksi sideharsolla vuorattuun pashamuottiin vetäytymään.
@KPohjanvirta #lilous