Pääsiäispasha

Ruokaperinteissäni on jäljellä jotain karjalaisista sukujuurista: pääsiäispasha ja kaalipiirakat. Jätän voin pois pashaohjeesta saadakseni koostumuksesta kevyempää. Oikein rentouttavaa ja letkeää pääsiäisen aikaa kaikille!!! (Nihkeähenkisen siivoustuokion jälkeen voin istua kirjaamaan tulevien päivien menut. Lilou on toivonut Rotonden sitruskastikkeista kalaa ja crème brûléetä, isosiskonsa tempuraa.)

Le pasha, ce dessert d’origine russe est fait du fromage blanc, de la crème, du beurre et des jaunes d’oeufs. Les raisins secs, le jus de citron et le zeste d’orange lui donnent du goût. Joyeux Pâques!

Pääsiäispasha L I L O U ' s #lilous lifestyle-blogi Helsinki @KPohjanvirta
Pashan kevyemmästä versiosta jätän voin pois. Pääsiäisen rauha tulee tarpeeseen, sen verran ankeaksi mielen vetivät Brysselin tapahtumat. Bon Pâques.. j’ai besoin des jours tranquilles après les attentats de Bruxelles. Nos pensées à tous les bruxellois! 

 

Pashan ohje:

  • 1/2 kg rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 dl vatkattua kuohukermaa
  • (100 g sulatettua voita)
  • vaniljaa, sitruunamehua, hillottua appelsiinin kuorta, rusinoita

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan vuorokaudeksi sideharsolla vuorattuun pashamuottiin vetäytymään.

Pääsiäispasha L I L O U ' s #lilous lifestyle-blogi Helsinki @KPohjanvirta
Perinnepasha saa kuvion puumuotista. Le pasha traditionel; une partie de ma famille vient de la Carelie.

 

Pääsiäispasha L I L O U ' s #lilous lifestyle-blogi @KPohjanvirta
Kauniita hetkiä pääsiäiseenne! Lumière nordique nous réveille déjà le matin, mais le printemps n’est pas tout à fait ici.

@KPohjanvirta #lilous

Please follow and like us:
error0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *