Kasvisravintola OmNam tarjoaa todella maukkaita kaalikääryleitä. Mukailin niitä valmistaessani savoijinkaalin ihanista ryppylehdistä seuraavat kääryleet. Keitin ohraa, johon lisäsin runsaasti kypsennettyä kaalia, kuullotetun sipulin, ison ruokalusikallisen siirappia ja desin luomurusinoita, sekä reippaasti tyttöjemme suosikkimaustetta timjamia, suolaa ja pippuria. Paistetaan uunissa 200 C:ssa noin tunnin ajan. Laitoin uunivuokaan mukaan kaalin keitinvettä ja ministi voita.
Le goût doux des rouleaux de choux (de la vraie poésie :)) vient du sirop et des raisins secs. La recette végétarienne est très simple: j’ai utilisé 10 grandes feuilles de chou de Savoie et pour la garniture de l’orge, du chou salé et poivré, un oignon cuit, du thym, du sirop et des raisins secs. Et j’ai fait cuire les rouleaux à peu près une heure à 200 C.
@KPohjanvirta #lilous