Murokeksit teekekkereille

“Seremoniaksi muuttuneessa teenjuonnissa kiteytyy kyky nähdä pienten asioiden suuruus.” (Siilin Eleganssi/Muriel Barbery)

Käytin teekekkereiden murokekseihin Cordon Bleun ohjetta:

  • 200 g  pehmeää voita ja 150 g tomusokeria vatkataan yhdessä.
  • Lisätään 1 kananmuna ja vaniljaesanssia sekä luomusitruunan kuori. Lopuksi lisätään 7 dl jauhoja.
  • Taikina kaulitaan kahden jauhotetun leivinpaperin välissä ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään, sitten leikataan muotilla keksit pellille.
  • Paistetaan 160 C:ssa noin 20 minuuttia.
  • Nautitaan lapsosten kanssa teekekkereillä.

Muotin ostin Pariisin E.Dehillerin-liikkeestä, josta olen hankkinut myös ihania kuparipannuja. Palvelu kaupassa on ollut tosin legendaarisen huonoa, eräältä kerralta muistan hollantilaisnaisen, joka itku kurkussa yritti selvittää tuotteesta tehtyä väärää veloitusta. Kumma, että kuitenkin palaan sinne hypistelemään keittiötarvikkeita.

“Lorsqu’il devient rituel, il constitue le coeur de l’aptitude à voir de la grandeur dans les petites choses.” L’élégance du hérisson/..sur la cérémonie du thé../Muriel Barbery

L I L O U ' s #lilous lifestyleblogi Kaisa Pohjanvirta #art #mode @KPohjanvirta les sablets,
Hillokin sopii keksien väliin, kermavaahto on lähinnä hauskan näköistä. Les sablets se mangent avec de la crème chantilly ou la confiture de framboise.

J’ai utilisé la recette de Cordon Bleu pour les sablés, qu’on sert avec le thé. J’ai acheté le découpoir cannelé chez E.Dehillerin au premier arrondissement de Paris. (18 et 20 rue Coquillière 75001 Paris). J’y ai acheté aussi de superbes bassines à confiture en cuivre – et le service a été minable chaque fois, mais j’y suis retournée quand même.

@KPohjanvirta #lilous

Please follow and like us:
error0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *