Pakastimesta löytyi viimeiset aarteet viime kesältä! Ystävälliset appivanhempani ovat viljelleet härkäpapuja, joita on ollut vaikea saada. Teimme nopean ja värikkään pastan, johon käytimme mustekalan musteella värjättyä spagettia. Pyöräytin öljyssä pari pilkottua valkosipulinkynttä, sitten lisäsin jo keitetyt ja kuoritut härkäpavut ja parvekkeen lämmössä makeiksi kypsyneet tomaatit. Lautaselle lisäsin vielä parmesania, pippuria, suolaa ja herneenversoja.
Härkäpapujen kuorimisesta saimme yhteistä puuhaa tyttöjen kanssa. Papujen siemenet ovat sievissä nukkapeittoisissa paloissaan helposti kuorittavia. Keitin niitä hieman liian kauan lektiinin karkoittamiseksi; ensi kerralla tiedän, että viitisen minuuttia riittää. Jäähtyneet pavut kuoritaan vielä, jolloin herkulliset vihreät pavut ovat valmiita nautittaviksi.
Mes beaux-parents nous ont cultivé des fèves – j’en suis heureuse. J’ai fait du spaghetti, qui a eu sa couleur de l’encre de seiche. J’ai sauté de l’huile et de l’ail au poêle, j’ai ajouté les fèves déjà cuites et des tomates cerises de notre balcon (et du sel et du poivre). Pour finir j’ai ajouté du parmesan râpé. Les couleurs de cette recette simple sont à la saison.
@KPohjanvirta #lilous