Designer Aurora Raiskinen: ”Älä naamioidu, vaan ole oma itsesi”

Spread the love

Designer Aurora Raiskinen on aloittanut suunnittelijan uransa korseteista. Niinpä naisfiguurin esiin tuominen on hänellä lähtemättömästi hallussa, vartaloa korostetaan oikeilla leikkauksilla. Raiskinen on laajentanut valikoimaansa tilausompelusta Revelations-valmisvaatemallistoon. Kokoelmassa on sekä ylellisiä hää- että juhlapukuja.  

Designer Aurora Raiskinen: "Älä naamioidu, vaan ole oma itsesi"
Revelations Couture- ja Aurora -valmisvaatemalliston suunnittelija Aurora Raiskisen tavoittaa Mechelininkatu 23:ssa sijaitsevasta Fitting Roomista. Hän kertoo elävänsä työunelmansa toteutumista.

 

Äidin vanhat filmitähtileikekirjat Brigitte Bardot’sta, Sophia Lorenista ja Marilyn Monroesta ovat muokanneet Aurora Raiskisen naiskuvaa. Revelations juhla- ja hääpukujen valmisvaatemallistoissaan Raiskinen haluaa näyttää selkeitä, kauniita muotoja. Koska takana on parinkymmenen vuoden kokemus korsettien valmistuksesta, tietää Raiskinen tarkalleen mistä kohtaa vaatetta täytyy ottaa sisään.

Raiskisen asiakkaat hakevat kotimaista osaamista. Hän kuvailee pukujensa linjoja melko pelkistetyiksi jollakin twistillä: ”Vältän joulukuusilinjaa!” Selkeys antaa pukeutujalle vapauden asustaa asun yhä uudelleen. Juhliin liittyy usein paljon latausta. Silloin Raiskisen ohje pukeutumisen suhteen niin juhliin valmistuville morsiamille kuin juhlavieraillekin on:

”Älä lähde naamioitumaan, vaan ole oma itsesi”

Tyypillinen tilausaika hää- ja juhlapuvuille on kolmesta neljään kuukauteen. Tällä hetkellä seuraavat vapaat ajat tilauksille ovat lokakuulle, mutta uutta valmisvaatemallistoa on saatavilla jatkuvasti. Valmisvaatteiden hinta on uniikkipukuja alhaisempi, pukujen hinnat vaihtelevat 550-750 € välillä. Revelationsin puvuista saa laadukkaan luottovaatteen kaappiin, jossa on aina kiva juhlia.

Designer Aurora Raiskinen: "Älä naamioidu, vaan ole oma itsesi" L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #mode #Helsinki #FinnishDesign Fitting Room Revelations Mechelininkatu 23 tilausompelu
Laadukkaat kankaat ja vartaloa imartelevat leikkaukset.

 

”Olen rasittavan käytännöllinen ihminen”,

Raiskinen naureskelee. Häneltä tilataan vaatteita Linnan juhliin ja muihin tärkeisiin tilaisuuksiin. Vaatteiden on tunnuttava hyvältä päällä, istuvuudet ja ompelutyö ovat Revelations-malliston puvuissa huippuluokkaa. Vaatteiden on kestettävä myös matkustamista, tämän Aurora Raiskinen on ottanut huomioon kirjailija Sofi Oksasen tilausvaatteita suunnitellessaan. Yhteistyö on ollut Raskiselle mieluisaa. ”Saan Oksaselta suunnitteluuni joitakin väritoiveita tai viitteitä tiettyyn vuosikymmeneen. Oksanen on avoin ja innostuva, joten pukuja on ollut helppo työstää. Paitsi viimeeksi, kun oli vaikeaa löytää tietyn sävyistä vihreää kangasta. Norman värimaailmaan kun kuului aivan tietty sävy!”

Designer Aurora Raiskinen: "Älä naamioidu, vaan ole oma itsesi"L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #mode #Helsinki #FinnishDesign Fitting Room Revelations Mechelininkatu 23 tilausompelu
Ompelutyö on ensiluokkaista Revelationsin puvuissa. Valmistuspaikkana Töölö, Helsinki.

 

Mutkia ja kiemuroita on Raiskisenkin matkassa ollut. Hänellä oli ensin korjaus- ja tilausompelimo Hämeenlinnassa, mutta hän lopetti liikkeen useista henkilökohtaisista syistä. Raiskinen kertoo, että vaikeissa tilanteissa hän ei jää paikoilleen itkemään:

”Kun tilanne on tiukka, otetaan kuppi teetä ja mietitään, että mitä seuraavaksi.”

Helsinkiin muuton jälkeen puhelin alkoi kuitenkin soida ja Raiskisen täytyi vuokrata tilat yritykselleen. Korjausompelimolla on riittänyt kysyntää, samalla valmisvaatemallisto oli ollut mielessä jo vuosia. Nyt Fittingroom-korjausompelimon työllistäessä neljä ompelijaa Raiskinen voi itse keskittyä Revelations-valmisvaatemallistonsa kehittämiseen. Liikkeessä on myynnissä myös suomalaisia asusteita.

Designer Aurora Raiskinen: "Älä naamioidu, vaan ole oma itsesi"L I L O U 's #lilous helsinkiläinen lifestyle-blogi blogeuse finlandaise @KPohjanvirta #mode #Helsinki #FinnishDesign Fitting Room Revelations Mechelininkatu 23 tilausompelu
Aurora-juhlapuvuissa on sekä pitkiä että lyhyitä malleja.

 

@KPohjanvirta #lilous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *